Piotrkowska gawiedź nie ma pieniędzy na zakup biletu na te nowe cuda techniki.
Ostatnio przyjechałem intercity i myślę sobie, podjadę do domu MZK. Patrzę na rozkład autobus za godzinę i do tego 3.80. Pociągnąłem z buta i za 30 minut byłem w domu. Nawet jakby była za darmo, to bym nie czekał. Trasy linii i rozkłady, to jakaś abstrakcja.
Prezentują się bardzo dobrze, pewnie komfort jazdy lepszy. Ale czy dla piotrkowskiej społeczności będą tańsze bilety?
Co ze stanem technicznym pozostałych autobusów ?? Czy musi dojść do wypadku czy kolejnej wymuszonej kontroli ITD ??
No fajnie, fajnie. Ładnie się prezentują. Osobiście dotychczasowe MAN-y zbytnio mi nie przeszkadzały, może nie są młode, ale komfort jest na przyzwoitym poziomie. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko odpowiedniego rozkładu jazdy. Dla mnie obecny przebieg tras i godziny linii nr 8 to jest dramat. Szybciej (i taniej) jest przejść się spacerkiem, jechać rowerem lub autem.
Nie oczekuję cudów, ale komunikacja miejska powinna być konkurencyjna dla prywatnych aut (mniejsze korki, mniejsze zanieczyszczenie powietrza, więcej miejsc parkingowych). Obecny cennik to kiepska konkurencja, a z komunikacji we większości korzystają ci którzy nie mają auta (uczniowie i emeryci). To też kiepski zarobek dla MZK - bilety ulgowe lub darmowe przejazdy. Myślę, że warto pochylić się też nad mieszkańcami w przedziale 20-60 lat i w jakiś sposób zachęcić ich do zostawienia auta w domu i skorzystania z autobusu.... Co na to Pan prezes MZK?
Te śmierdzące capy z noclegowni, za darmo będą smrodzić swoim smrodem wnętrze autobusów i foteli i się grzać... Wszystko za free....
A fee, a fee, a feeeeeeee.....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!